För att underlätta inför ordertagning samt för att få en bra kontroll av sin säljcykel är det bra att göra en planering. Direkt när du kommer in så ser du din planering som en dagvy. Denna går att ändra så att du kan se arbetsvecka eller 7-dagars vecka genom att ändra nedan.

Första steget är att lägga in kunderna i kalendern. Det finns 3 sätt att göra detta

1. Klicka på Kunder

På vänster sida syns alla kunder och på höger sida finns kalendern. Håll fingret på den kund du vill lägga till i planeringen tills en gul ruta dyker upp, då kan du dra över kunden till planeringen och släppa den där du vill att den ska ligga.

I denna vy kan man dra en butik i taget. För att underlätta kan man söka på olika sätt. Om du trycker på Sökrutan så går det att söka på ort eller benämning. Det går också att söka fram ej besökta kunder (1.) samt ej planerade kunder (2.).

2. Klicka på +-tecknet uppe till höger

Du får nu fram din kundlista. Även här går det att söka på Ort, Benämning, ej besökta kunder, ej planerade kunder.

I denna vy kan du välja flera kunder på en gång. Om du t ex söker fram alla kunder i Lidköping så kan du bocka för de du vill besöka, de får då en blå bock längst till höger på raden. När alla butiker är valda så klickar du först på Avbryt (uppe till höger) och sedan på Klar (uppe till höger under Avbryt).

3. Klicka på de två vikta bladen

När du klicka på dessa blad så kan du kopiera en tidigare planerad vecka. En vecka är det minsta som går att kopiera men du kan välja flera veckor på en gång om du vill.

från vecka - Den första vecka du vill kopiera från

till vecka - Den första vecka du vill kopiera till

antal - Det antal veckor du vill kopiera

Så som det ser ut ovan så kommer vecka 19, 20, 21 ,22 och 23 (antal 5 veckor) kopieras och lägga sig på vecka 24, 25, 26, 27 och 28.

Avsluta med att trycka på Klar.

Genom att trycka på tratten på första sidan i planeringen så finns ännu mer sökmöjligheter.

Här kan du söka via kedja, besöksdagar, kundklass mm. Det går att söka på flera val samtidigt. Det går även att kombinera sökmöjligheterna via tratten med t ex Ej besökta eller Ej planerade kunder.

Om någon dag/vecka i planeringen ska raderas så går det att göra genom att trycka på papperskorgen.

De dagar där det finns kunder planerade kommer att dyka upp med en möjlighet att rensa den dagen alternativt så kan du rensa hela veckan på en gång.

När kunderna väl är flyttade till kalendern så går det att lägga till ytterligare information om det planerade besöket.

Om du trycker på i:et uppe vid kundinformationen så kommer du till kundkortet.

Det går att välja Planeringstyp genom att trycka på pilen på den raden. Planeringstyperna är förvalda och läggs in via backoffice. Varje planeringstyp har sin egen färg och det planerade besöket kommer att få samma färg i kalendern som planeringstypens.

Vill du lägga till en kontaktperson så går det bra. Genom att trycka på pilen på raden för kontaktperson så får du upp de som ligger inlagda på kunden. Saknas den du ska träffa så börja med att trycka på i:et vi kundinformationen, gå in på fliken kontaktpersoner och välj där att lägga till den som saknas.

Det går att göra en notering för det planerade besöket. Klicka på Notering och skriv sedan ned det du vill komma notera inför besöket. Klicka på Spara. Noteringen kommer att synas i kalendern som en pratbubbla.

Om du vill förlänga ett besök så går det bra genom att trycka på Slutar. Lägg in rätt varaktighet och så förlängs besöket.

Det går också att ifrån denna vy gå till besöksbilden. Det är i besöksbilden som order, besök, marknadsfrågor mm registreras.

Du kan även radera enstaka besök från denna vy genom att klicka på Radera aktivitet.