Registrera order

Ändrad den Tue, 28 Feb 2023 vid 10:20 AM

För att registrera en order i Win10 följ nedan steg.

1. Klicka på registrera ny order.

2. Om kampanj finns på kunden visas de först, klicka på pil bakåt för att komma till orderbilden.
3. Lägg till artiklar genom att klicka på prickarna uppe till höger och välj produkter.

4. Ange antal på de artiklar du vill lägga order på. Du kan även ange leverans datum här, men det kommer även gå att göra i nästa steg. Klicka på bocken uppe i högra hörnet för att lägga till artiklarna i ordern.
5. Nu visas en vy med Orderraderna till höger och Orderhuvudet till vänster. Om du vill ändra leveransdatum för hela ordern kan du göra det i orderhuvudet. För att kunna spara ordern behöver det även finnas en inköpare kopplad till ordern.

6. Klicka slutligen på disketten för att spara din order.

Registrera Kampanjorder

För att registrera en kampanjorder i Win10 följ nedan steg.

1. Klicka på registrera ny order.

2. Klicka mitt på kampanjraden för att öppna upp kampanjen och se vilka artiklar som ingår.
3. Välj artiklarna du vill lägga order på, ange det antalet du vill beställa genom att klicka på + eller - tecknen.

Klickar du på nolla kommer en kalkylator fram där du kan ange antalet manuellt genom att det antalet du vill beställa och sedan klicka någonstans utanför kalkylatorn.

4.  Vill du lägga till alla kampanjrader i ordern klickar du i rutan framför texten Lägg till alla. När du därefter klickar på bocken för att lägga till artiklarna läggs automatiskt 1 in på alla artiklar som kampanjen innehåller.

5. Klicka på bocken för att lägga till ditt urval i ordern.

6. Nu visas en vy med Orderraderna till höger och Orderhuvudet till vänster. Om du vill ändra leveransdatum för hela ordern kan du göra det i orderhuvudet. För att kunna spara ordern behöver det även finnas en inköpare kopplad till ordern.

7. Klicka slutligen på disketten för att spara din order.

Orderrader

Klickar du på en orderrad kommer du kunna ändra antal, pris, villkorstyp, rabatt och leveransdatum.

Radera orderrader
För att radera en orderrad markerar du raden du vill radera och klickar på radera knappen till höger.

Ordervyn

I denna vyn finns många olika val, se beskrivningar nedan.

Ordermeddelanden

När du ska välja artiklar till din order kan ett ordermeddelande dyka upp när du lägger till den artikeln.

Tratten

Via tratten kan du välja filter för att se produkter som har en specifik statuskod på en kedja eller grossist.

Saknas de artiklar på en kund kan man börja med att kolla vilka filter som är valda i tratten.

Lägg till produkter
Klicka på de tre prickarna uppe till höger för ytterligare möjligheter att hämta artiklar.

Produkter - Klicka på rätt produktgrupp för att få fram de artiklar du vill knappa in. Välj antal på samma sätt som när order tas via kampanj. När du väljer en produkt kan det dyka upp ett ordermeddelande, detta kommer från Backoffice och gäller den valda produkten. Klicka på spara för att få över de valda artiklarna till orderbilden.

Baserade på kampanj - Om du vill se kampanjsidan klickar du här.

Gamla order - Här kan du söka fram en tidigare order och kopiera över artiklarna som låg i den. Antal, leveransdatum mm, detta går sedan att ändra innan du sparar.
Förslag - Här kan du välja att ta order via ett sparat förslag.
Listade produkter - Här visas du de artiklar som har face registrerade i listning eller inventeringsorder.
Finns inte i butik - Här visas de artiklar som varken har face registrerade eller har blivit markerade med ett X i listning eller inventeringsorder.
Finns inte på hyllan - Här visas de artiklar som du markerat med ett X i listning eller inventeringsorder.

Ändra information för hela ordern

1. Leveransdatum - För att ändra leveransdatum på alla orderrader på en gång klickar du på Lev.datum i orderhuvudet för att  ändra datumet.
2. Om du vill ändra villkorstyp, antal eller pris på flera orderrader på en gång, klicka på multiedit knappen.
3. Bocka i de orderrader du vill redigera.
4. Här kan du redigera Antal, pris, villkorstyp, rabatter och leveransdatum.

Ordermatta

Du kan skapa en ordermatta genom att klicka på kalendern för att kopiera en order.

När du kopierar en order öppnas kalendern och du kan välja leveransdag.

Orderutskrift

Efter att du klickat på disketten kommer du till orderutskriften.

I den vänstra sidan väljs den mailadress (1) som du vill skicka orderkopian till.
Du kan välja att skriva ut aktuell order eller hela besöket (2).
Välj vilken utskrift du vill ha genom att skjuta respektive reglage till höger, när de visar blått är de aktiva (3).
Dina val ser du i förhandsgranskningen till höger (4).

Om skrivare finns tillgänglig kan du skriva ut genom att klicka på ikonen skriv ut (5).

Klicka på e-post ikonen för att bifoga orderkopiorna i ett mail. Din otulook mail öppnas och adressen som du valt är angiven (6).
Om du vill spara ned orderutskriften på din dator klickar du på Spara knappen (7).