Analytics - Mina KPI:er - Redigera

Ändrad den Wed, 28 Feb 2024 vid 01:22 PM

Analytics - Mina KPI:er - Redigera finns alla dina skapade mätare.

Här kan du även ändra och skapa nya mätare.

I fritext kan du söka på alla parametrar.

Skapa ny mätare

För att skapa en ny mätare klicka på Skapa.

1.  Namn

Ge mätaren ett namn som tydligt anger vad som visas.

I beskrivning kan du lägga till ytterligare information om objektet.

2. Typ

Välj typ av data du vill mäta.

Välj vilken enhet som ska mätas.

3. Sida

Välj i vilken sida mätaren ska visas i.  För att skapa en ny sida/flik skriver du in det namn du vill att sidan ska ha.

Välj Kategori. För att skapa ny kategori skriver du in det namn du vill att kategorin ska ha.

4. Datum

Välj datumintervall antingen via datum eller leveransdatum. Skapas ett objekt för ex. kampanj eller marknadsfråga där datum redan används behöver datum ej anges här, utan då hämtas datumet från den kampanjen eller marknadsfrågan som du kopplar till objektet under villkor.

5. Villkor

Klicka på pilen för att välja villkor för din mätare, det kan tex vara en kampanj, produkt eller kedja.

Du kan ange flera villkor för din mätare.

Om du bockar i "Inte" väljer du att exkludera villkoret från din mätare.

Vill du att objektet ska visas på Hem sidan under Mina KPI:er, bocka i denna rutan.

6.  Distrikt

Bocka i vilka säljare som ska ingå i mätarens resultat.

När du är klar klickar du på Skapa.

Basdata

Om du bockar i huvudsäljare kommer allt utfall att redovisas på huvudsäljaren och ej på eventuell ingående säljare.

Här kan du ange en gruppering för din mätaret, flera mätarekan kopplas till samma gruppering.

Rad och kolumn används för att skapa en turordning bland mätarna.

När det finns flera rader  kan man inom varje rad ange kolumner. Ex. Rad 1, Kolumn 1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 2-1, 2-2 osv.

Om man har flera kategorier på samma sida går det bra att sortera inom dessa med samma princip.

Dessa val kommer med i excelexporten.

Villkor

Välj eventuell Leverantör, då blir mätaren endast synlig för de som har behörighet till den leverantören.

Om du ej vill att prognosen ska visas kan du dölja den genom att bocka i Dölj prognos.

Bocka i Visa under "Hem" i BI om du vill att din mätare ska visas på startsidan.

Under behörighet väljer du vilka som ska se mätaren, väljer du automatiskt så är mätaren synlig för alla.

Mål

Klicka på pennan för att lägga in en budget på din mätare.

Bocka i vilka säljare som ska följas upp.
Du kan antingen ange en Budget per region eller per respektive säljare.

Vill du ange per region skriver du målet till höger om region så fördelas budgeten på de ingående säljarna.

Vill du ange per säljareskriver du målet  till höger om respektive säljare.

Klicka på Spara

Kopiera

Markera den mätare du vill kopiera och klicka på Skapa Kopia.

Öppna sedan kopian och gör de justeringar som behövs.