Rekisteröi tilaus

Muokattu Wed, 25 Sep 2019 klo 09:55 AM

Voit rekisteröidä tilauksen asiakkaalle klikkaamalla Tilaus-painiketta Käytä-kohdassa.

Ensimmäisinä tulevat näkyviin asiakkaalle tallennetut kampanjat.

Jos et rekisteröi tilausta kampanjan kautta, paina vasemmassa yläkulmassa olevaa Kumoa-painiketta.

Tämä kysymys tulee näytölle, jos klikkaat sinistä ruutua.

Jos valitset Kyllä, kaikkiin kampanjan sisältämien artikkeleiden lukumääräksi merkitään automaattisesti 1.

Jos taas valitset Keskeytä, palaat takaisin kampanjanäkymään.

Jos painat kampanjariviä keskeltä, kampanja avautuu niin, että kaikki artikkelirivit näkyvät.

Syötä oikea lukumäärä klikkaamalla ensin nollaa saadaksesi esiin +- ja – -merkit ja muokkaamalla sitten lukemaa klikkaamalla näitä merkkejä

Jos syötettävä määrä on suuri, voit painaa sormella pitkään +-merkkiä, jolloin lukumäärä kasvaa 10:llä kerralla, ja vastaavasti se pienenee, jos pidät sormea pitkään – -merkin päällä.

Kun oikea lukumäärä on syötetty myymiesi kampanjoiden/artikkeleiden kohdalle, klikkaa kohtaa Tallenna oikeassa yläkulmassa.

Ne rivit, joissa on lukumäärä, siirtyvät tilausnäkymään, jossa rivit ovat oikealla ja ylätunniste vasemmalla.

Jos haluat lisätä useita artikkeleita artikkelirekisteristä, klikkaa valikoimaa

ylhäällä vasemmalla.

Klikkaa oikeaa tuoteryhmää saadaksesi esiin tuotteet, jotka kuuluvat kyseiseen tuoteryhmään. Valitse lukumäärä samalla tavoin kuin vastaanottaessasi tilauksen kampanjan kautta (ks. yllä)

Jos haluat siirtää valitut artikkelit tilaussivulle, klikkaa kohtaa Lisää

Voit myös klikata +-merkkiä ylhäällä oikealla saadaksesi lisää mahdollisuuksia artikkeleiden hakemiseen.

Tuotteet - Klikkaa oikeaa tuoteryhmää saadaksesi esiin artikkelit, jotka haluat syöttää. Valitse lukumäärä samalla tavoin kuin vastaanottaessasi tilauksen kampanjan kautta (ks. yllä).

Valitse Tallenna saadaksesi valitut artikkelit tilausnäkymään.

Vanhat tilaukset - Tästä voit etsiä aiemman tilauksen ja kopioida sen sisältämiä artikkeleita. Sen jälkeen voit muokata lukumäärää, tilauspäivämäärää ym. ennen tallentamista.

Perustuu kampanjaan - Tästä klikkaamalla pääset takaisin kampanjasivulle ja voit lisätä artikkeleita ja lukumääriä yllä olevan kuvauksen ulkopuolelta.

Ehdotus - Tästä klikkaamalla voit valita tilauksen vastaanottamisen tallennetun ehdotuksen kautta.

Jos haluat muokata kaikkien tilausrivien toimituspäivän kerralla, paina tilauspäivämäärää tilauksen ylätunnisteessa ja valitse oikea päivämäärä

Jos haluat muokata kaikkia tilausrivejä kerralla, valitse Alennus/eur 0:00 ja oikea ehtotyyppi (Edi-tilaus, Tilastotilaus, Romutus jne.)

Voit tehdä muokkauksia myös rivi kerrallaan painamalla tilausrivin keskikohtaa

Tässä voit muokata lukumäärää, ehtotyyppiä, alennusta ja toimituspäivämäärää.

Lukumäärää ja alennusta syötettäessä on tärkeää valita yksikkö (valinta on näppäimistön oikeassa reunassa)

Jos asiakkaan kohdalta puuttuu artikkeleita, se voi johtua siitä, että kohdassa Tila/ketju/tukkuri on syötetty väärä suodatin

Klikkaa kuvaketta nähdäksesi, mitä suodattimia on käytettävissä

Kun päätät hakea artikkeleita valikoiman tai tuotteiden kanssa (+-merkin alla ylhäällä oikealla), voit helposti tarkistaa, onko artikkelit liitetty kampanjaan

Sininen kolmio tarkoittaa, että tuotteet ovat mukana yhdessä tai useammassa kampanjassa.

Kun klikkaat nollaa rekisteröidäksesi lukumäärän, näkyviin tulee yllä näkyvä ruutu.

Näkyviin tulevat vihreät ruudut kertovat, mihin kampanjoihin valittu artikkeli on liitetty. Jos haluat rekisteröidä artikkelin kampanjan kautta, klikkaa oikeaa vihreää ruutua. Silloin on syötettävä kampanjan sallima toimituspäivämäärä

Jos haluat syöttää toimituspäivämäärän kampanja-ajan ulkopuolelta, valitse sininen ”Ei kampanjaa” -painike

Jos et halua tehdä valintaa kaikkien artikkeleiden kohdalla, joista sinun on tehtävä tilaus, voit valita ”Sulje viesti väliaikaisesti”, ennen kuin painat vihreää tai sinistä painiketta,. Silloin kaikkia tässä tilauksessa valittavia artikkeleita käsitellään samojen valintojen mukaan

Jos taas valitset ”Älä näytä tätä viestiä uudelleen”, suljet tämän viestin kokonaan tästä lähtien.

Kun kaikki tilauksen tiedot on syötetty ja tilaus on valmis, on aika tallentaa se. Klikkaa ylhäällä vasemmalla olevaa nuolta

Tallenna – Tilaus tallennetaan, ja palaat käyntinäkymään voidaksesi rekisteröidä käynnin asiakkaalle. Jos kulku on syötetty, siirryt suoraan kyseisen kulun vaiheeseen 2

Tulosta – Tästä voit tulostaa tilauksen/maksun tai lähettää sen asiakkaalle sähköpostitse.

Tallenna ja rekisteröi uusi tilaus – Tämä tilaus tallennetaan ja palaat suoraan saman asiakkaan tilausnäkymään.

Ehdotus – Luot tilausehdotuksen. Syötä Nimike, Päivämäärä alkaen ja Päivämäärä päättyen, ja valitse sitten Tallenna. Silloin tämä tilaus asetetaan ehdotukseksi tilauksen luomisen sijaan. Voit poimia tämän ehdotuksen kaikille asiakkaille, jotka on liitetty samaan ketjuun

Palaa – Palaat takaisin käyntinäkymään eikä tilausta tallenneta